Actualitate

O tânără care parcurge 600 de km pe jos pentru copii ajunge în Cluj-Napoca

O tânără din Făgăraș dorește să parcurgă mai multe de 600 de kilometri pentru educația copiilor. În decursul zilei de joi va ajunge în Cluj-Napoca.

Mai bine de 600 de kilometri vor fi parcurși de către Raluca Ciulei, o tânără din Făgăraș, pentru educație, pentru ca nici un copil să fie lăsat pe dinafară, pentru ca fiecare copil să aibă șansa să își realizeze, mai târziu în viață, întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta. 600+ km pentru educație pentru a înțelege importanța implicării fiecăruia dintre noi în educația copiilor, în comunitatea noastră.

Tânăra a parcurs deja peste 100 de kilometri din cei peste 600 pe care și i-a propus să îi facă până la București, în doar patru zile. „Eroina Copiilor”, cum este numită de către presa locală din orașul în care locuiește va ajunge în Piața Operei din Cluj-Napoca. Însă nu va ajunge singură. Ei i s-a alăturat Florina Mândrean, o elevă de doar 13 ani din localitatea Budești, județul Bistrița-Năsăud.


„Suntem în Sânnicoară și ne-am oprit să mâncăm o ciorbă. Mai avem 11 kilometri până la Cluj. Mă simt bine și mă bucur că am întâlnit atâția copii și profesori și copii prin localitățile prin care am trecut, am discutat, am lăsat proiecte. Sunt puțin obosită și mă dor picioarele, dar sunt bine. Sper să fie oameni și să ne aștepte”, a spus Raluca Ciulei.

Raluca Ciulei în fiecare localitate a organizat activități cu tinerii și le-a lăsat un proiect de dezolvate personală. Prin demersurile ei, tânăra încearcă să implementeze și în școlile din România ce a învățat la universitățile din Statele Unite ale Americii și din Elveția.

Etichete: maraton
Ultimele Stiri
abonare newsletter