Actualitate

O nouă ediţie "Regal de operă" la Cluj

La cea de-a treia ediție a "Regalului de operă" studenți ai claselor de canto de la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” și ai Studioului de operă Lya Hubic Opera Studio vor interpreta arii celebre.

Un nou "Regal de operă" va avea loc la început de toamnă la Opera din Cluj Napoca.

Rolul Familiei Regale a României, respectiv al regelui Ferdinand I, în înființarea primului teatru liric din România– astăzi Opera Națională Română Cluj-Napoca –, a fost celebrat pe parcursul ultimelor stagiuni în cadrul unor strălucitoare Regale de Operă.


“Simbol al identității culturale și artistice românești, dar și autohotne, opera clujeană păstrează și în prezent, după aproape un secol de existență, principalul deziderat al promovării excelenței și tradiției, aducându-l tot mai aproape de împlinire prin descoperirea și susținerea talentelor.

Asemenea Familiei Regale a României, recunoscută pentru susținerea și atenția conferită tinerilor cu aptitudini deosebite, Opera Națională Română Cluj-Napoca își asumă misiunea creării contextului potrivit de manifestare a harului artistic, în cadrul unor proiecte și evenimente speciale”, spun reprezentanţii Operei.  


 

Un  asemenea prilej îl oferă și cea de-a treia ediție a Regalului de operă, în care studenți ai claselor de canto de la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” și ai Studioului de operă Lya Hubic Opera Studio, vor interpreta arii, duete și ansambluri din opere și operete celebre sau mai rar puse în scenă, precum Die Zauberflöte, Idomeneo, Così fan tutte și La nozze di Figaro de W. A. Mozart, I puritani (V. Bellini), L’occasione fa il ladro și L’italiana in Algeri de G. Rossini, Faust (Ch. Gounod), Evgheni Oneghin (P. I. Ceaikovski), Don Pasquale (G. Donizetti), Die Csárdásfürstin (E. Kálmán), Carmen și Les pêcheurs de perles de G. Bizet, Hérodiade (J. Massenet), La traviata (G. Verdi) ș.a.


Nu vor lipsi nici două momente solistice impozante din oratoriul Messiah de Georg Friedrich Händel, alături de alte surprize muzicale lirice.

Spectacolul va avea loc în data de 16 septembrie 2018, de la ora 18:30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter