Actualitate

Moment emoționant în Parcul Central. Trei persoane născute în 1918 au fost premiate

Trei persoane născute în anul 1918 au fost premiate duminică, la Cluj-Napoca, de Ziua Imnului Naţional, în cadrul proiectului ”O viaţă cât un Centenar” lansat de MAI, acestea primind câte un steag tricolor, o insignă, un buchet de flori şi o scrisoare înrămată semnată de ministrul Carmen Dan.

În cadrul ceremoniei de marcare a Zilei Imnului Naţional, care a avut loc, duminică, în Parcul Central din Cluj-Napoca, au fost premiate de autorităţile locale trei persoane născute în anul 1918, acestea fiind Margareta Halmagyi, Ioan Souca şi Sava Codrean. Aceștia s-au născut în Cluj-Napoca, Săvădisla și Aghireșu.

Manifestarea a avut loc în cadrul proiectului ”O viaţă cât un Centenar” lansat de MAI, iar persoanele din judeţul Cluj care au împlinit în anul 2018 vârsta de 100 de ani au primit din partea prefectului judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, a adjunctului comandatului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Nicolae Tonu, a şefului ISU Cluj, Ion Moldovan, şi a şefului IPJ Cluj, Mircea Rus, a şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Cristian Maxim, câte un steag tricolor, o insignă, un buchet de flori şi o scrisoare înrămată semnată de ministrul de Interne, Carmen Dan.


Margareta Halmagyi, una dintre cele trei persoane premiate, a declarat că este foarte bucuroasă că a împlinit în luna mai vârsta de 100 de ani şi că sănătatea i-a permis să participe la eveniment.

„Eu m-am rugat foarte mult la Dumnezeu şi m-a ajutat. Secretul că am ajuns la această vârstă este rugăciunea”, a spus aceasta.


De asemenea, sărbătorirea Zilei Imnului Naţional a cuprins şi un concert oferit de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, un moment poetic şi intonarea, în premieră, a celor 5 imnuri naţionale pe care le-a avut România după Unirea din 1 Decembrie 1918.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter