Actualitate

Adio cozi la Pașapoarte Cluj? Programul de la ghișee se prelungește cu două ore

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisarul Mirel Toancă, a declarat, sâmbătă, că Ministerul Afacerilor Interne a decis prelungirea programului de lucru la ghişele de eliberare a paşapoartelor, de luni, pentru eficientizarea acitivităţii de eliberarea a acestor documente.

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a eficientiza activitatea de eliberare a paşapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri. Măsura este valabilă până la 31 august 2018, pentru județul Cluj și alte 29 de județe”, a declarat, sâmbătă, şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, Mirel Toancă.

Şeful de la Paşapoarte a reamintit faptul că din această lună au intrat în vigoare mai multe modificări legislative privind eliberarea sau valabilitatea paşapoartelor, cea mai importantă schimbare fiind creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani şi modificarea condiţiilor în care poate fi eliberat paşaportul simplu temporar.


Reprezentantul MAI a subliniat faptul că modificările legislative au fost introduse pentru a reduce aglomeraţia de la ghişeele serviciilor de paşapoarte cauzată de numărul mare de cetăţeni care an de an solicită paşaport temporar, fără a avea o urgenţă.

„Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an. (...)”, a mai declarat Toancă.


Potrivit acestuia, în perioada 20 – 27 iulie, la nivel naţional s-au primit 47.314 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple electronice şi 12.055 pentru paşapoarte simple temporare. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 33.601 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple electronice şi 15.970 pentru paşapoarte simple temporare, ceea ce reprezintă o creştere cu 40,81% a numărului de paşapoarte simple electronice, respectiv o scădere cu 24,51% a numărului de paşapoarte simple temporare.

De asemenea, în intervalul 1 ianuarie – 27 iulieau fost eliberate 796.173 paşapoarte simple electronice şi 287.122 paşapoarte simple temporare, în timp ce, în perioada similară a anului trecut, au fost eliberate 615.155 paşapoarte simple electronice şi 251.171 paşapoarte simple temporare, înregistrându-se astfel o creştere cu 29,43% a celor electronice şi cu 14,31%

Ultimele Stiri
abonare newsletter