Actualitate

FOTO. Directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, este căutat de 7 zile în lacul Beliș-Fântânele

Pompierii și scafandri au intrat în cea de-a șaptea zi de căutare a directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, dispărut sâmbăta trecută în lacul Beliș-Fântânele.

În cele șase zile de căutări desfășurate de către echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, împreună cu echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost acoperite 150 de hectare din suprafața lacului, fiind efectuate căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare.

“Pe timpul nopții acțiunile de căutare au încetat temporar, fiind necesară respectarea regulilor privind siguranța salvatorilor. Suprafața de căutare a fost stabilită ca urmare a corelării indiciilor și mărturiilor existente privind perioada și zona în care se presupune că a dispărut persoana căutată. Acțiunile au cuprins căutări efectuate la luciul apei și în mediul subacvatic a indicilor care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare”, transmite ISU Cluj.


Potrivit pompierilor, au fost efectuate acțiuni de scufundare și căutare de către scafandri, însă reperele verificate nu s-au dovedit a fi persoana căutată.

“Rămân în continuare elemente de risc și dificultăți pentru scafandri: suprafața foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente, vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, datorate straturilor variabile și consistente de nămol, adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m, diversele corpuri sau resturi de materiale care există în mediul subacvatic, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului”, mai susțin reprezentanții ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter