Actualitate

Primarul care s-a făcut singur cetățean de onoare în propria comună: Dacă CFR Cluj nu a refuzat titlul, eu de ce să refuz?

„Dacă CFR Cluj nu a refuzat titlul de campioană, eu de ce să refuz diploma de cetăţean de onoare?” E logica primarului din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, acuzat că şi-a acordat singur cea mai înaltă distincţie a comunei.

Formal, decizia a fost luată de Consiliul Local, a cărui majoritate e controlată de edil. În momentul decernării, primarul a părut copleşit de emoţii şi solemnitatea momentului şi a început să plângă.

Edilul a râvnit mult la această plachetă şi spune că nu e nimeni în sat care să o merite mai mult ca el. Viceprimarul i-a citit gândurile şi a propus Consiliului Local ca superiorul său să fie uns cetăţean de onoare. Ca la un semn, toţi consilierii au votat „pentru”. Primarul jură că nu a avut nicio legătură cu votul.


“Am o majoritate. Deci vreau să vă spun că în aproape cinci mandate nicio hotărâre de Consiliu Local nu a fost împotriva propunerii mele. Păi cum să refuzi o asemenea onoare ca o recunoaştere a meritelor, vă întreb pe dumneavostră. CFR Cluj de ce nu a refuzat titlu, putea să refuze. Vă întreb şi eu pe dumneavoastră, de ce nu a refuzat titlul de campioni ai României?”, spune Leonard Dicu, primarul din Pietroşiţa, citat de digi24.ro.

Decizia a fost luată în luna aprilie. Sâmbătă, pe 21 iulie, a venit momentul decernării. Înconjurat de mult prea multă lume, primarul a fost doborât de solemnitatea momentului.


„Un moment deosebit şi m-am emoţionat şi am lăcrimat aşa, da! Şi fotbaliştii şi sportivii care primesc, cred că i-aţi văzut că lăcrimează, vorbesc, este un moment deosebit, să primeşti o distincţie”, spune primarul Leonard Dicu.

Primarul comunei Pietroșița, Ion Leonard Dicu, din județul Dâmbovița s-a autodeclarat Cetățean de Onoare al localității pe care o conduce, scrie Dâmbovița News. El s-a premiat în prezența lui Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița și fost ministru al apărării. De altfel, și Țuțuianu a primit aceeași distincție.


În prezența acestora, Ion Leonard Dicu - în vârstă de 44 de ani - și-a înmânat singur titlu de Cetățean de Onoare, situație ce l-a stânjenit până și pe Adrian Țuțuianu, precizează sursa citată.

Momentul în care Ion Leonard Dicu și-a acordat singur titlul de Cetățean de Onoare a fost marcat și de un moment teatral, acestuia dându-i lacrimile când a luat la subraț, placheta și soclul de sticlă ce conținea fotografia sa.


Referatul în baza căruia a fost adoptat proiectul de hotărâre al Consiliului Local a fost întocmit de viceprimarul Ion Olîc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter