Actualitate

Judeţul Cluj primeşte bani de la Guvern pentru repararea drumurilor afectate de vremea rea

În urma furtunilor produse în perioada 18 mai – 30 iunie a.c. și care au afectat inclusiv infrastructura județului, Consiliul Judeţean Cluj a solicitat Guvernului României suma de 734.400 lei pentru realizarea de intervenţii în regim de primă urgenţă, dar şi pentru aducerea la starea lor iniţială a nu mai puțin de opt sectoare de drumuri judeţene.

Aceste drumuri sunt DJ 107P Someșul Rece-Tarnița-Mărișel, DJ 107R Filea-Săcel, DJ 103G Săndulești-Cheile Turzii, DJ 161G Chiriș-Sucutard, DJ 161C Corneni, DJ 103H Bologa-Săcuieu, DJ 107T Mărișel-Măguri-Răcătău și DJ 107N Gura Râșca-Plopi.

De asemenea, au fost solicitate fonduri guvernamentale și pentru desfundarea a opt podețe aflate de-a lungul drumului județean DJ 109C Chiriș-Sucutard.


“Având în vedere această solicitare, promovată în data de 10 iulie a.c. prin intermediul unui proiect de Hotărâre de Guvern care a avut la bază evaluarea pagubelor transmisă de Consiliul Județean Cluj comisiilor de specialitate însărcinate cu validarea acestor evaluări, Guvernul României a alocat din Fondul de intervenție suma solicitată, în regim de maximă urgență.

Banii solicitați sunt destinați lucrărilor de refacere și reabilitare a infrastructurii distruse de calamități, pentru asigurarea fluidității căilor de acces în zonele afectate, respectiv pentru prevenirea izolării respectivelor comunități locale”, spun reprezentanţii CJ Cluj.


Vă reamintim, județul Cluj a fost afectat de precipitații sub formă de ploi torențiale foarte bogate cantitativ, în special în zona de munte, dar și în celelalte zone din județ, fenomene naturale care au determinat pagube majore însemnate la nivelul infrastructurii de transport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter