Actualitate

Supraveghetoarea acuzată că ar fi lovit o elevă la Liceul pentru Deficienți de Auz, DATĂ AFARĂ

Supraveghetoarea de noapte de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, acuzată că ar fi lovit o elevă, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

"Referitor la incidentul petrecut la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, în data de 10 iunie 2018, pot să vă spun că raportul întocmit de către comisia de cercetare disciplinară a fost adus la cunoştinţa Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ. Consiliul de Administraţie al şcolii s-a întrunit în data de 26 iunie 2018, a analizat raportul întocmit de către Comisia de cercetare disciplinară şi, în conformitate cu prevederile articolului 280 din Legea Educaţiei Naţionale, s-a decis sancţionarea doamnei supraveghetor de noapte Gati Eniko Erzebet cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Amalia Gurzău.

Potrivit directoarei liceului, Zoe Piontchievici, supraveghetoarea poate face contestaţie în termen de 15 zile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.


Aceasta a motivat decizia de sancţionare prin aceea că personalul şcolii trebuie să pună accentul pe interesul suprem al copilului.

O anchetă internă a fost declanşată, în 11 iunie, la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca după ce în social-media a apărut un clip video din care reiese că o supraveghetoare loveşte o elevă. La şcoală ar fi avut loc o altercaţie între două eleve, iar cea care era responsabilă cu supravegherea de noapte a încercat să le despartă pe fete.


Postarea clipului a fost făcută pe Facebook la o zi de la incident, însoţită de un mesaj care arăta unde a avut loc întâmplarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter