Actualitate

Ce s-a dat la ultima probă a examenului de Bacalaureat

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin, joi, ultima probă la alegere a examenului de Bacalaureat, în funcţie de profil şi de specializare.

Examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2018, se încheie astăzi cu ultima probă scrisă, cea la alegere, în care elevii au putut opta pentru una din următoarele discipline pentru BAC: Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Psihologie, Economie şi Filosofie, Inormatică, Biologie, Geografie.

Ca şi în cazul celorlalte probe, examenul începe la ora 9.00 dimineaţa, candidaţii având la dispoziţie trei ore în care să rezolve cerinţele de pe foile cu subiecte pentru ultima testare din cadrul examenului de bacalaureat 2018.


Accesul candidaţilor în centrele de examen pentru proba la Informatică a Bacalaureatului 2018 se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactării lucrării scrise la Informatică este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru,.

La Psihologie, între subiectele de la bacalaureat 2017, au fost un test grilă din toată materia şi de asemenea între cerinţe a fost construcţia a două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul.


La Filosofie, între subiectele de la bacalaureat 2017, elevii au avut de făcut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc). La Logică s-au dat subiecte legate de silogisme şi diagrame.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter