Actualitate

28 de localităţi din 14 judeţe, printre care şi Clujul, afectate de ploi

Un număr de 28 de localităţi din 14 judeţe şi Capitala au fost afectate de ploile căzute în ultima perioadă, fiind inundate 439 de locuinţe şi 455 de curţi, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate efecte în 28 de localităţi din 14 judeţe (Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Galaţi, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Teleorman, Timiş, Satu Mare, Vâlcea şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti.

În urma ploilor abundente şi a viiturilor formate din cauza cantităţilor mari de apă, au fost inundate 439 de locuinţe, 455 de curţi, 18 subsoluri şi beciuri. De asemenea, au fost afectate 55 poduri şi podeţe, 39 autoturisme şi motoutilaje, 1 tronson de cale ferată şi 3 tronsoane de drum.

Cel mai grav afectat de vremea rea a fost judeţul Alba, unde, în urma unor viituri rapide generate de aversele abundente şi scurgerile de pe versanţi, au fost înregistrate inundaţii în localităţile Bucerdea Vinoasa, Cricău, Şard, Sebeş, Alba Iulia, Miceşti şi Blaj, arată sursa citată. Pe timpul acţiunilor de intervenţie, 10 persoane din localităţile Bucerdea Vinoasă (2) şi Cricău (8) s-au evacuat preventiv la rude, fiind posibilă întoarcerea acasă după înlăturarea apei şi aluviunilor din locuinţe.

Pentru eficientizarea acţiunilor din teren, IGSU a dispus dislocarea în zonele afectate din judeţul Alba a trei detaşamente cu efective şi tehnică grea de intervenţie la inundaţii din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Sibiu.

În prezent, peste 100 de pompieri militari, sprijiniţi de autorităţile locale, acţionează cu motopompele pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate şi cu accesorii de descarcerare pentru înlăturarea aluviunilor aduse de viituri. Totodată, se acţionează cu instalaţii speciale pentru potabilizarea apei destinate populaţiei din localităţile afectate

Etichete: apa ploi inundatii
Ultimele Stiri
abonare newsletter