monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Furtunile au făcut ravagii în întreaga ţară: zeci de localităţi din 14 judeţe, afectate de ploi şi vânt puternic

Zeci de locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi, beciuri şi subsoluri au fost inundate în ultimele 24 ore, pompierii intervenind în 22 de localităţi din 14 judeţe şi municipiul Bucureşti. ANM a emis 80 de atenţionări şi avertizări meteorologice de vremea rea.

Potrivit unui bilanţ IGSU, la nivel naţional au fost inundate 23 de locuinţe, 33 anexe gospodăreşti, 135 curţi, 77 beciuri şi subsoluri, iar 9 copaci au fost doborâţi din cauza vântului puternic.

Totodată, au fost avariate 16 autovehicule, 12 poduri şi podeţe, iar 3 drumuri judeţene au fost blocate temporar de aluviuni.

Intervenţii punctuale ale pompierilor au avut loc în Capitală şi în judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Suceava, pentru înlăturarea urmărilor ploilor cu aspect torenţial căzute în ultima perioadă.

Salvatorii militari au acţionat cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei, accesorii de descarcerare pentru degajarea arborilor, dar şi cu autospeciale de transport şi camioane.

La această oră, nu mai sunt situaţii de urgenţă cauzate de vremea rea care să impună intervenţia operativă a echipajelor ISU.