Actualitate

PROTEST la Cluj faţă de modificările Codului de procedură penală: Peste 3.000 de persoane au ieşit în stradă

Un protest de amploare are loc, marţi seara, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală. Oamenii au scandat ”Jos Guvernul”, ”Fără penali” şi ”PSD ciuma roşie”, cerând alegeri anticipate.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având steaguri tricolore şi parcarte cu mesaje precum ”Orice om îi e frică de puşcărie”, cu poza premierului Viorica Dăncilă, ”Egalite, fraternite, puşcărie”, ”Indiferenţa ucide”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, scrie Mediafax.  

Ei au scandat ”Jos Guvernul”, ”Demisia”, ”Tăriceanu – şobolanul”, ”Fără penali”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Justiţie nu corupţie”, ”Ruşine să vă fie”, ”Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”, ”Anticipate”, ”Parlament penal, marş la tribunal”, ”Ultima soluţie, încă o revoluţie”, ”Hoţii”, ”Libertate”.


Unul dintre protestatari a declarat că, luni seară, Camera Deputaţilor, cu voturile majorităţii PSD-ALDE, a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent.

”Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum, prin modificările la Codul de procedură penală, ne va afecta direct şi personal. De asemenea, preşedintele României a fost eliminat din procedura de convocare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Trebuie să ieşim în număr cât mai mare în stradă, fără ezitare. Până când trebuie, până cădem toţi sau cad ei de la putere. Asta este ţara noastră, nu a lor”, a spus acesta.


Protestatarii au pornit şi într-un marş prin centrul Clujului spre cartierul Mărăşti.

Iniţial, numărul protestatarilor a fost de o mie, însă pe parcursul serii acesta a depăşit 3.000.


Pe traseul marşului, traficul rutier şi transportul în comun este blocat în zona centrală, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi în cartierul Mărăşti.

Protestatarii scandează ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste”.


Participanţii la marşul de protest se întorc spre Piaţa Unirii, locul unde a început manifestarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter