Actualitate

Copil agresat într-o şcoală din judeţul Cluj. Elevul se plânge că i s-a cerut taxă de protecţie. (TVR Cluj)

Un elev de clasa a şasea se plânge că i s-a cerut taxă de protecţie şi că a fost bătut de un coleg, chiar în timpul orei de fizică, fără ca profesoara să ia măsuri, informează TVR Cluj.

captura video captura video

Mai mult chiar, profesoara l-a certat pe copilul agresat, informează TVR Cluj. Conducerea şcolii nu neagă incidentul, dar susţine că acesta s-a petrecut într-o pauză. Mama copilului spune că deşi i s-a spus că se vor lua măsuri, lucrurile nu s- au schimbat prea mult, iar copilul este în continuare ameninţat.

Elevul are 12 ani şi din luna februarie este elev la Şcoala Gheorghe Şincai din Floreşti. El se plânge că a fost agresat de mai multe ori în ultima lună de un coleg care îi ceruse şi taxă de protecţie.


“Mi-a zis (n.red colegul) să aduc opt lei şi un pachet de ţăgări că altfel mi-o iau. A doua zi nu am adus opt lei, am avut doar cinci lei la mine A zis că dacă nu îi dau cei cinci lei, mă bate. I-am dat cinci lei”, a spus elevul.  

Copilul a mai explicat că cel mai rău ar fi fost bătut chiar în ora de fizică: “Îmi tot dădea cu pumnul în umăr cât putea de tare. Profesoara de fizică a văzut şi nu a făcut nimic


Copilul a mai spus că de când se plânge că a fost agresat a primit la fizică numai note de doi şi unu, ca urmare a rămas corigent.

Disperată, mama copilului i-a pus acestuia un aparat de înregistrare.


Conducerea şcolii neagă acuzaţiile. Directoarea şcolii, citată de TVR Cluj, spune chiar că elevul nu s-a adaptat la noua şcoală, că a legat prietenii nepotrivite şi că are rezultate modeste, fiind ameninţat cu corigenţa şi la matematică. Aceasta mai spune că a aflat că băiatul a fost bătut însă în pauză, nu în ora de fizică şi că şi că şi el la rândul lui a bătut pe cineva.  Ea precizează totodată că s-au luat măsuri împotriva agresorului.

Între timp, mama copilului a făcut plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar Județean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter