Actualitate

Parcul Central va fi luminat cu 20.000 de gulguțe la Festivalul Luminii

Sub motto-ul “Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte”, cercetașii din Cluj-Napoca, din cadrul Organizației Naționale “Cercetasii Romaniei” vor organiza sâmbătă, 16 Iunie 2018, în Parcul Central Simion Barnuțiu, a paisprezecea ediție a “Festivalului Luminii”.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți."- Sir Robert Baden Powell - fondatorul Mișcării Cercetășești

Festivalul Luminii - evenimentul național  al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, anul acesta desfășurându-se in 26 de localități, revine la Cluj cu cea dea paisprezecea ediţie pe 16 iunie 2018 în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”  pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Sprijiniți de partenerii lor, cercetașii își propun să transforme parcul  într-un spațiu de basm, în care toată lumea are posibilitatea de a redeveni copil și de a descoperi ceea ce îi face fericiți.


 Festivalul a devenit mai cunoscut în rândul clujenilor, de la an la an, tot mai mulți oameni călcându-i pragul și tot mai mulți voluntari, de toate vârstele, care își oferă ajutorul. Participanții sunt încurajați să se deconecteze de la cotidian și să petreacă câteva ore în aer liber, alături de familie și prieteni, înconjurați de artă în diversele ei forme: muzică, pictură, origami și multe altele.

 Întreg parcul va fi luminat de aproximativ 20.000 de gulgute, cutiuțe de hârtie în care se află lumânările, aranjate în diferite forme. La ora 21:00, se va începe aprinderea lumânărilor din gulgute, iar de la ora 22:00, va avea loc una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jongleriile cu foc.


 Desigur, “Fesitvalul luminii” nu înseamnă doar lumânări aprinse prin parc, ci dorește să apropie participanții, cu mic, cu mare, care pot contribui și ei la crearea acestui spațiu de poveste. 

 Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe Glob și să aflați cum, prin educație și implicare, lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o. 


Despre Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii. Din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.

Despre Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (WOSM). Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.


De peste 100 de ani, modelul educațional bazat pe pedagogie cercetășească contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sute de milioane de oameni care cred și respectă valorile ercetăşești.

În România, organizaţia serveşte aproximativ 5000 membri prin 80 de filiale și sucursale active în comunități din toată țara, iar la nivel mondial, organizaţia numără 40 milioane de membri în 224 de ţări şi teritorii. După informaţiile WOSM, în lume există doar 6 ţări fără cercetaşi, în unele dintre ele deoarece nu este permis. Aceste ţări sunt: Andorra, Republica Populară Chineză, Cuba, Coreea de Nord, Republica Populară Democrată Lao, Myanmar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter