Actualitate

Marșul bicicliștilor clujeni ajunge la cea de-a 129-a ediție

Joi, 14 iunie 2018, se va desfășura o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 129-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN in 1998).

Sunt bineveniți orice bicicliști clujeni. Întâlnirea participanților va fi în piața Unirii, la ora 18:00. Marșul va dura circa o oră și jumătate și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele Gheorgheni și Grigorescu.

Traseul concret este: Piata Unirii - Bd.Eroilor - p-ta .Iancu  - p-ta Baba Novac - str. M.Lehrer - p-ta T.Cipariu - str. A.Muresanu - str. Brasov - p-ta I.Agarbiceanu - str. B.Delavrancea - str.C.Brancusi - p-ta T.Cipariu - p-ta St.Cel Mare - Cl.Dorobantilor - str.Petofi Sandor - p-ta A.Iancu - str. Cuza Voda - p-ta M.Viteazu - str.Croitorilor - str. Somesului - str. Lalelelor - Cl.Bucuresti - str. Traian - str. Dacia - str.Gen.Dragalina - bd.1 Decembrie 1918 - pasarela peste Somes - pista biciclete mal Somes - str. Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central S.Barnutiu - str. E.Isac - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii.

„Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențiala a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”, au transmis organizatorii marșului.

Marșul dorește să fie, din spusele organizatorilor, un semnal de alarmă pentru a atrage atenția asupra faptului că în ultimul an nu s-au făcut îmbunătățiri vizibile în ceea ce privește infrastructura pentru biciclete în Cluj-Napoca, faptul că serviciul Clujbike are probleme cu bicicletele, că benzile dedicate bicicletelor sunt prea înguste.


„Totodată, marșul este, ca de obicei, și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiență pe tema magazinelor și a service-urilor de biciclete și alte teme de interes și de cunoaștere de noi trasee urbane”, au adăugat organizatorii.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter