Actualitate

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță au verificat acuzațiile femeii care susține că a fost neglijată de personalul medical

Miercuri, o femeie a acuzat că a fost ținută cu hemoragie internă timp de o oră în ambulanță, până medicul și-a băut cafeaua. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță au verificat spusele femeii și reiese că aceasta a exagerat.

O clujeancă a relatat experiența incredibilă prin care a trecut după ce a fost luată de ambulanță din cauza unor leșinuri cauzate de o hemoragie internă. Aceasta susține că a fost neglijată de personalul medical din ambulanță.

Astfel, fiind verificat sistemul GPS a ambulanței, a rezultat că ambulanța a staționat doar 13 minute, nu o oră așa cum susține pacienta.


„Din primele informații, conform cercetărilor preliminarii, din analiza datelor furnizate de sistemul de localizare a ambulanței, a reieșit faptul că a existat o oprire a echipajului de ambulanță în timpul transportului de la domiciliu la Spital Gherla cu o durată de 13 minute (nu o oră) – fiind declanșată procedura de cercetare disciplinară, prealabilă a membrilor echipajului”, a transmis Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj.

De asemenea, nu există nicio solicitare de transport a pacientei la spitalul Stanca.


„În ceea ce privește afirmația că un echipaj de ambulanță ar fi preluat pacienta de la Spital Gherla și ar fi lăsat-o în stația de autobuz aflată la câteva sute de metri, vă informăm că este incorectă și răuvoitoare. Din toate cercetările efectuate până în prezent, reiese faptul că nu a existat nici o solicitare de transfer și nici un transport al pacientei cu ambulanța de la Spital Gherla la Clinica Dominic Stanca din Claj sau la altă unitate meedicală”, a explicat Horia Simu.

 


 

abonare newsletter