Actualitate

Derapajele lui Tişe. “Cineva face «beep» pe Consiliul Județean”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu ratează nicio ocazie să atace conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

La ședința de Consiliu Județean de marți, Tișe a fost deranjat că salariile angajaților aeroportului sunt ținute la secret și a sugerat că sunt șanse ca șefii aeroportului să facă “beep” pe Consiliul Judeţean.

“Scena” de marți a pornit de la o declarație a consilierului județean Călin Tuluc. Acesta a citit un articol din Ordonanţa 109/2011 pentru a atrage atenția șefilor aeroportului, dar și al altor conducători de regii subordonate, că au obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice şi autorităţii publice tutelare “trimestrial şi ori de câte ori se solicită, fundamentări, analize, situaţii, raportări şi orice alte informaţii referitoare la activitatea întreprinderii publice, în formatul şi la termenele stabilite prin ordine sau circulare ale beneficiarilor”.


”Ei sunt instituție subordonată și trebuie să ne pună la dispoziție informațiile solicitate, când le solicităm, de câte ori le solicităm și în formatul în care le solicităm. Explicații de tipul «informațiile sunt confidențiale» nu au ce să caute în raport cu noi. Dacă vă cer în fiecare ședință aceleași informații, aceleași informații, integral vă rog să mi le comunicați, indiferent de societate, nu doar Aeroportul, și celelalte. Nu există, nu puteți fi scutiți în raport cu noi”, a spus Călin Tuluc, care a amenințat că nu va mai vota situațiile financiare ale aeroportului în caz contrar.

Alin Tișe a insistat că va mai face adrese referitoare la salarii.


“Revenim cu o adresă și invocăm legea. Noi trebuie să avem acces la orice informație, de exemplu salariile angajaților de la Aeroport nu pot fi secrete față de membrii Consiliului Județean. Nu există această informație pentru că noi nu avem acces la salariile angajaților al căror buget noi îl aprobăm, dar nu știm salarizările. În răspunsul de la Aeroport ni se spune că nu avem acces la aceste informații pentru că sunt date confidențiale. Sunt confidențiale pentru terți, nu pentru noi pentru că se află în subordinea CA. Facem o ultimă încercare de a primi acest răspuns și vom vedea mai departe dacă avem șanse sau cineva face beep pe Consiliu Județean”, a declarat Tișe.

Șeful CJ a întrebat și de nişte sume care nu ar apărea în evidențele contabile ale aeroportului. ”Am aprobat în Consiliul Județean câte 20 de eurocenți per pasager pentru condiții care urmau să se creeze persoanelor cu dizabilități. Nu găsesc evidențiate aceste sume. De asemenea, s-a aprobat un cuantum de 5 euro de călător pentru dezvoltarea aeroportului. Nici aceste sume nu le regăsesc. S-au încasat acești bani? S-au folosit în scopul pentru care s-au perceput. Este încă o nelămurire pe care o am în raport cu aeroportul și la care aștept răspunsuri”, a subliniat Tișe.


La un moment dat, directorul Aeroportului Internaţional Cluj David Ciceo, prezent în sală, s-a ridicat şi a părăsit şedinţa de Consiliu Judeţean.

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de marţi un proiect privind aprobarea organigramei pentru Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, dar şi un proiect privind aprobarea situaţiilor financiare ale instituţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter