Actualitate

După Sala Polivalentă, Boc vrea în administrare și Sala Sporturilor “Horia Demian”. “Ventilația este inexistentă, transpir la meciuri”

Primarul Emil Boc a vorbit despre posibilitatea ca Sala Sporturilor „Horia Demian” să treacă în administrarea Primăriei sau Consiliului Județean, nemulțumit de felul în care clădirea este întreținută.

Se vorbește tot mai des despre înființarea la Cluj-Napoca a unui așa-zis “complex sportiv naţional” în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului” care ar urma să dețină clădiri  precum Sala Sporturilor "Horia Demian", Sala de gimnastică "Sonia Iovan", hotelul Stadion şi câteva clădiri administrative.

După ce, prin martie, directorului Direcţiei de Sport şi Tineret Cluj, Ovidiu Chifor (consilier local PSD în perioada în care exista USL), spunea că ar exista și o fază în care acest “Complex Sportiv Național” ar dori să se extindă luând din administrarea Consiliului Local Sala Polivalentă şi din administrarea Consiliului Județean a Cluj Arena, primarul Emil Boc și-a arătat disponibilitatea să preia Sala Sporturilor „Horia Demian”.


“Eu știu că în proiectul care viza descentralizarea din 2013 era prevăzută această componentă de a trece spre autoritățile județene și locale această infrastructură sportivă. Dacă proiectul de descentralizare va fi continuat, aceste instrumente sportive, aceste baze sportive, vor trece spre autoritățile județene și locale. Eu cred că Sala Sporturilor Horia Demian ar fi mult mai bine și mai eficient modernizată de către o autoritate locală sau județeană decât este acuma. Am fost la meciul Potaissa Turda cu AEK Atena. nu e normal să nu ai o ventilație corespunzătoare în Sala Sporturilor Horia Demian. Atmosfera era incendiară dar ventilația era inexistentă. Geamurile erau toate deschise. Un lucru mic, dar care face diferența mai ales la oaspeții care vin să joace într-o asemenea sală. Autoritatea locală sau județeană e mult mai aproape de problemă și încearcă s-o rezolve decât o autoritate de la București. Eu îi înțeleg pe cei de la Direcția Județeană de Sport. Ei dacă nu primesc bani de la minister, ce să facă săracii? Nu au posibilitatea să facă peste noapte o ventilație pe măsură sau să aibă aer condiționat, ceea ce trebuie într-o sală de sport. Am văzut doar acest lucru, în rest nu pot să spun că sala nu este întreținută, este întreținută, dar sunt lucruri care pot fi îmbunătățite, iar noi la nivel local dacă o ai în administrare sau la nivel județean noi suntem aici prezenți la meciuri. Mi s-a spus «domnule Boc nu vedeți că e căldură?». Am transpirat și eu la meci ca ei în Sala Sporturilor Horia Demian la meciul Potaissa-AEK Atena, dar, din nefericire, nu am posibilitatea legală să finanțez sau să modernizez atâta vreme cât nu e în proprietatea sau administrarea Primăriei”, a spus Boc la o emisiunea la radio.

Reamintim că Sala Polivalentă merge pe pierdere încă de la înființare, iar Consiliul Județean a băgat în faliment Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter