Actualitate

Care sunt cele mai tari 10 restaurante din Cluj? Vezi cum arată.

Un ghid internațional gastronomic, recent intrat pe piața românească, a făcut clasamentul celor mai bune 10 restaurante din Cluj-Napoca. În premieră, două restaurante din Cluj-Napoca sunt în top 10 restaurante din România.

În premieră, restaurantele din România au primit note şi bonete, iar clasamentul astfel rezultat le face vizibile în gastronomia internaţională.

Cu 14 puncte și 2 bonete, Baracca este în fruntea clasamentului din Cluj, iar Roland Suciu, bucătar-șef Baracca, a fost nominalizat la categoria Marii bucătari de mâine.


Urmează Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete), Bujolé (12,5 puncte 1 bonetă), Fragment (12 puncte, 1 bonetă), Rod (12 puncte, 1 bonetă), Casa Boema (11 puncte, 1 bonetă), Tokyo (11 puncte, 1 bonetă), Zama (11 puncte, 1 bonetă), Carrousel by Chios (10,5 puncte), Via (10,5 puncte).

Baracca și Cabinet de Vin&Cocotte au fost incluse și în top 10 restaurante din România.


Localul Toulouse este și el inclus în ghid, la secțiunea POP.

Adrian Hădean a primit premiul pentru educaţie în gastronomie, pentru campanii precum Eat This, Şcoala de Bucătari şi Farfurii Curate.


Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a a fost lansat în cadrul unei gale care a avut loc la începutul săptămânii și cuprinde 141 de restaurante şi localuri POP din 6 oraşe (Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu, Timişoara).

Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani. În România, își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter