Actualitate

Povestea leului românesc. Expoziție numismatică din colecția unui tânăr clujean

"Fascinanta poveste" a bancnotelor româneşti va fi “spusă” la Muzeul Universității Babeș-Bolyai într-o expoziție numismatică “Povestea leului românesc - patrimoniu și istorie națională”.

Dacă am încerca să ne aducem aminte de cele mai vechi bancnote sau monede româneşti, memoria nu ne-ar duce mai departe 1989, dar istoria monedei noastre naţionale este mai veche de atât.

Tudor Felecan, unul dintre cei mai tineri colecționari de bani din Cluj despre care Monitorul a scris încă de anul trecut, își va expune aproape toată colecția de monede și bancnote din România la Muzeul Universității Babeș-Bolyai.


Torcătoarea, pacea, cosașul, hora, eclipsa, toate aceste piese sunt prezente în colecția lui Tudor Felecan, care spune că:  „Piesa de care sunt cel mai mândru din colecția de monede a României este 1 leu din 1870”.

Banconotele și monedele colecționarului reușesc să ne ducă într-o plimbare prin istoria României, de la domniile regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Mihai și până la demonetarea din 1947.


Expoziția debutează sâmbătă, 19 mai, cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor” cu începere de la ora 19 și până la miezul nopții. Expoziția va putea fi vizitată până în 30 iunie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter