Actualitate

A început numărătoarea inversă până la Zilele Clujului 2018. VEZI ce poţi face în primele zile ale festivalului

Zilele Clujului dau startul sezonului marilor festivaluri clujene. A VIII-a ediție a evenimentului Zilele Clujului va avea loc în perioada 17-20 mai și cuprinde 5 scene, peste 100 evenimente, care se vor desfășura în peste 30 de locuri din Cluj-Napoca.

„Festivalul de suflet al clujenilor și-a consolidat statutul de pilon important în identitatea culturală a orașului, fiind dedicat tuturor categoriilor sociale și de vârstă. Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia i se adresează: deschisă, creativă, dinamică. Tema ediției 2018 este  Anul Centenarului – Sărbătoarea a 100 de ani de la Marea Unire a României. Peste 100 de parteneri s-au alăturat Primăriei Cluj-Napoca în organizarea activităților și evenimentelor din program. Astfel, Zilele Clujului 2018 vor reflecta multiplele dimensiuni ce caracterizează comunitatea noastră, la un secol de la Marea Unire, precum cultură, educație, inovare, business, sport”, au spus reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Programul primelor două zile, în Piaţa Unirii:


Joi, 17 mai, ora 13:00- „Studenții dau culoare Clujului 2.0”, cu ajutorul pudrelor colorate ce vor fi utilizate pentru a transforma Piața Unirii într-un mozaic viu, oferind un start energic festivalului de suflet al orașului. Studenții clujeni se reunesc joi, 17 mai 2018, de la ora 11.30 pe platoul Sălii Polivalente, pentru a lua parte la Parada Studenților, eveniment care marchează încheierea anului universitar.
Începând cu ora 21:00, Piața Unirii va găzdui Seara de teatru a Zilelor Clujului. Pe scena principală a festivalului va avea loc spectacolul concert pe muzica Adei Milea, după peripețiile Bravului Soldat Švejk, scris de Jaroslav Hasek, tradus de Jean Grosu și pus în scenă de Teatrul Național Cluj-Napoca.

Vineri, 18 mai, ora 18:00 - „Rapsodia copiilor”: peste 1000 de elevi, alături de orchestra simfonică „Young Famous Orchestra”, sub bagheta dirijorului Vlad Agaghi, vor oferi un spectacol inedit dedicat Centenarului.
Seara de vineri va continua cu concertele artiștilor Antonia, Compact, The Motans și Voltaj.
Un impresionant spectacol de video mapping va încheia, de la ora 22:45, a doua zi a festivalului.

Programul festivalului Zilele Clujului 2018 și alte informații despre evenimente sunt disponibile online:
- în Broșura Zilelor Clujului, care poate fi răsfoită aici: http://bit.ly/BrosuraZC2018 ;


- pe pagina de Facebook Zilele Clujului;

- pe website-ul festivalului www.zileleclujului.ro


- în aplicația Zilele Clujului, care poate fi descărcată de acum de pe Google Play / App Store.

Festivalul Zilele Clujului este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de parteneri - instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter