Actualitate

"Marșul tăcerii". Bicicliștii din Cluj ies în stradă în amintirea celor omorâți de mașini

Miercuri, 16 mai, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni.

“Are un caracter special prin faptul că va fi un marș al tăcerii dedicat bicicliștilor victime ale accidentelor rutiere, derulat în sute de orașe de pe toate continentele. Sunt bineveniți orice bicicliști clujeni. Se va rula în liniște și se recomandă participanților să poarte cămăși sau bluze de culoare albă. În final se va depune o jerbă și se vor aprinde lumânări în amintirea biciclșstilor uciși de mașini. Este și o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale și publicului de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”, spune Radu Mititean, director executiv la Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN).

Întâlnirea bicicliștilor va fi în Piața Unirii de la ora 19.00. Potrivit organizatorilor, marșul va dura circa o oră și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele Mărăști și Grigorescu.


Traseul concret este: Piața Unirii - Bd.Eroilor - Dorobanților - str. Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 – Piața Avram Iancu - str.Cuza Vodă – Piața M.Viteazu - str. I.P.Voitești - str.Dacia - str.Gen.Dragalina - bd.1 Decembrie 1918 - pasarela peste Someș - pistă biciclete mal Someș - str. Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central S.Bărnuțiu - str. E.Isac - str.P.Maior – Piața L.Blaga - str. Napoca – Piața Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter