Actualitate

Arafat: Vom achiziţiona circa zece elicoptere de căutare-salvare şi intervenţie montană

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunţat, miercuri, la Cluj, că Inspectoratul General de Aviaţie va fi dotat cu circa zece elicoptere de căutare-salvare şi de intervenţie montană.

"Acum va porni licitaţia pentru elicoptere şi va dura cel puţin un an şi jumătate, doi până la livrare. Urmează să se achiziţioneze elicoptere de căutare-salvare şi intervenţie montană, vorbim de 5-6 elicoptere mari şi de patru mici pentru intervenţie montană. Acestea vor fi operate de Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. Elicopterele mari vor avea patru roluri majore. Primul se referă la căutarea-salvarea în cazul în care se prăbuşeşte un avion şi vor avea toată tehnologia modernă, apoi transportul victimelor multiple, vor avea capacitatea de minimum 3-4 persoane rănite la nivel de Terapie Intensivă, al treilea rol e de transport personal şi echipamente dintr-un loc în altul şi al patrulea este de stingerea incendiilor. Cele patru elicoptere mici sunt destinate zonelor pentru salvare montană Făgăraş-Braşov, Petroşani şi zona Moldovei -Vatra Dornei-Suceava, să acoperim complet lanţul muntos", a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Pe lângă elicoptere, urmează să mai fie achiziţionate motopompe de mare capacitate, camioane, microbuze, maşini de pompieri cu scări, camere hiperbare, containere de căutare - salvare de sub dărâmături sau pentru intervenţii ale pompierilor pe mare în vederea stingerii incendiilor la nave etc.

Potrivit lui Raed Arafat, pentru perioada 2015-2022 ar urma să fie alocate în total circa 800 de milioane de euro pentru dotarea necesară în situaţiile de urgenţă

Etichete: raed arafat
Ultimele Stiri
abonare newsletter