Actualitate

Şoferul care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului, a fost reţinut de poliţişti

Poliţiştii rutieri clujeni au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbatul care a comis accidentul mortal de pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca.

Luni, 23 aprilie a.c. la ora 23.00 poliţiştii rutieri clujeni, au dispus faţă de bărbatul de 36 de ani din comuna Baciu, judeţul Cluj, autor al accidentului grav soldat cu decesul unei femei de 71 de ani, măsura reţinerii pentru 24 de ore.

“După comiterea accidentului care a avut drept cauză neacordarea priorităţii de trecere pietonului angajat regulamentar în traversarea drumului public, bărbatul şi-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. Ulterior, autoturismul pe care acesta îl conducea a fost găsit incendiat pe raza localităţii Popeşti, judeţul Cluj.


După apariţia în spaţiul public a informaţiei că autorul accidentului a fost identificat  prin eforturile conjugate ale poliţiştilor, cetăţenilor şi presei locale, realizând că cea mai bună soluţie pentru el este să se predea, autorul a mers la Postul de Poliţie Comunal Baciu şi s-a predat în seara zilei de 23 aprilie, în jurul orei 18.00.

Dorim să mulţumim tuturor celor care au înţeles importanţa colaborării dintre instituţia poliţiei, cetăţeni şi presa locală în vederea identificării celor care aleg să sfideze legea şi bunul simţ”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


Poliţiştii continuă cercetările faţă de bărbat, sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de “ucidere din culpă”, și “părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter