Actualitate

Comisia SIPA continuă audierile; printre invitaţi - Cristi Danileţ

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind clarificarea aspectelor ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA) continuă marţi audierile, printre cei invitaţi fiind Cristi Danileţ, fost consilier al ministrului Justiţiei.

Potrivit unui comunicat, începând cu ora 9,30, au fost invitaţi pentru audieri: Andreea Iurea - fost membru în comisiile de inventariere, Cristi Danileţ - care a ocupat poziţia de consilier al fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, fost membru în comisiile de inventariere, Cătălin Zlotea - subofiţer operativ ANP, Florin Teodor Andronache - angajat SRI şi Valentin Gigi Ignuţă - preşedintele comisiei de inventariere.

Luni, preşedintele comisiei parlamentare, senatorul PSD Viorel Salan, preciza că a solicitat instituţiilor să îi confirme dacă a existat un protocol între Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerul Justiţiei (MJ) pentru derularea unui audit la arhiva SIPA.

"În urma audierilor care au avut loc până în momentul de faţă rezultă că a fost încheiat un protocol între MJ şi MApN care permitea Ministerului Apărării derularea unui audit la DGPA. Faţă de aceste date am făcut conexiuni către instituţiile statului în drept să-mi confirme dacă a existat un asemenea protocol şi dacă a fost executată o asemenea misiune de audit", a afirmat Salan pentru AGERPRES.

Comisia a audiat începând din octombrie 2017 foşti miniştri ai Justiţiei, membri în comisiile de inventariere, directori ai ANP şi alte persoane.

La începutul lunii aprilie, Viorel Salan declara că raportul de etapă relevă aspecte de nerespectare a prevederilor legale referitoare la constituirea, predarea şi desfiinţarea arhivei, dar şi că existenţa unor anumite neîndepliniri legale vizând documentele clasificate din arhivă rezultă atât din corespondenţa comisiei cu diverse instituţii, cât şi din declaraţiile celor audiaţi.

Etichete: cristi danilet
Ultimele Stiri
abonare newsletter