Actualitate

Spectacolul „Strada cu îngeri” revine pe scena Teatrului „Puck”

Un spectacol interactiv, plin de candoare și farmec, în care este evocată legătura tainică dintre oameni și îngeri este programat pentru duminică, 22 aprilie, de la ora 11 și 12.30 la Teatrul „Puck”.

Este vorba de „Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, distins cu importante premii. Artiștii instituției susțin mai multe spectacole în această săptămână, mai ales în sate ale județului Cluj.

Teatrul de Păpuși „Puck” îi așteaptă cu drag pe clujeni să ia parte duminică, 22 martie, la un spectacol special din repertoriul recent al instituției. „Strada cu îngeri” este un spectacol non-verbal care ilustrează legătura dintre oameni și îngeri. Între temele abordate se numără bunătatea, frumusețea și credința în mai bine. Vor avea loc două reprezentații: una de la ora 11, iar cealaltă de la 12.30.


„Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime. Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalelele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Este un demers sensibil, delicat și onest", spunea regizorul Decebal Marin înaintea premierei de ianuarie 2017.

Spectacolul a participat la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii de prestigiu. Astfel, „Strada cu îngeri” a adus la Cluj două distincții foarte importante acordate de organizatorii celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au primit Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.


Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Păpușile sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, iar muzica este semnată de Traian Păcurar.

Spectacolul le este destinat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.


„Legenda Sfântului Ladislau”, spectacolul de sâmbătă

Proiectul interactiv „Mesekosár”/„Coșul cu povești”, susținut de Forró Ágnes, artist plastic și actrița Teatrului „Puck” Rekita Rozália, se va desfășura în această săptămână la Grădinița „Albă ca Zăpada” din Cluj-Napoca, vineri, de la ora 9,30.


Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 11, în sala de spectacole a Teatrului „Puck” se va juca "Sziklahitű Szent László"/" Legenda Sfântului Ladislau" în regia, scenariul şi scenografia lui Szentirmai László. Va fi redată legenda Sfântului Ladislau, folosind așa numita tehnică "Paper Theatre", ilustrând povestea prin jocuri de umbre și siluete. Partea vizuală a spectacolului se inspiră din vechile codexuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter