Actualitate

ARRK Research & Development sărbătoreşte 10 ani de experiență în Cluj-Napoca

În 20.03.2018 ARRK Research & Development a sărbătorit în sala de conferinţe a Cluj Arena aniversarea a 10 ani de activitate în România cu o reuniune a tuturor angajaților sediului din incinta clădirii ICPIAF.

Datorită colaborării deosebit de strânse cu diverse universităţi din România, au participat la eveniment și profesori ai universităților tehnice din Cluj-Napoca și Târgu Mureș. Domnul profesor Cristian Dudescu, decanul Facultății de Mecanică a Universității Tehnice Cluj-Napoca şi unul dintre primii angajaţi ai ARRK R&D la începuturile activităţii în Cluj, a subliniat în discursul său succesul unor proiecte comune între ARRK

R&D și facultate din ultimii zece ani. Aceste activități au constat în sponsorizarea licențelor CATIA, Ziua Porţilor Deschise si prezentări ale companiei, iar pe parcursul anului 2018 vor demara programele de practică pentru studenți.


P + Z Engineering GmbH Germania a înființat compania din Romania ca filială în anul 2007. Cei 6-8 angajați îşi desfăşurau activitatea în Parcul Industrial Tetarom. În primii ani de activitate creşterea s-a concentrat în principal pe domeniul CAE & Simulation,  apoi activitatea s-a extins cuprinzând și alte domenii de competență. Între timp, filialei din Cluj-Napoca i s-au alăturat mai multe echipe de ingineri mecanici și designeri, precum și ingineri pentru gestionarea datelor sau materialelor și electronică. Colegii din domeniile cheie IT, Resurse Umane, Financiar și Administrație lucrează din Cluj Napoca în strânsă colaborare cu echipele corespunzătoare din Germania. Această creștere semnificativă a personalului în ultimii 3 ani a dus la relocarea, în 2015,  în clădirea ICPIAF, compania ocupând etajele 5-8 cu birouri dotate la cele mai înalte standarde. În prezent numărul angajaților la ARRK R&D aproape a depășit 200.

Obiectivul ARRK R&D este de a oferi o soluție completă în dezvoltarea de produse pentru automobile în strânsă colaborare cu compania-mamă din Germania. P + Z Engineering GmbH face parte din grupul internațional ARRK. Sub marca ARRK, 20 de companii din 15 țări din întreaga lume colaborează pentru a oferi toate serviciile necesare pentru a transforma o idee în realitate, fiind capabile să ofere un pachet complet dintr-o singură sursă. Divizia de Inginerie a Grupului ARRK, din care fac parte şi P + Z Engineering precum și ARRK R&D, este specializată în Product Development. Provocarea de zi cu zi constă în dezvoltarea de produse pentru clienți, în principal din sectorul auto, ca un partener strategic pe termen lung. "Strategia noastră este să fim cel mai bun partener posibil în dezvoltarea de produse - cu agilitate sporită, inovație și adaptabilitate în fața noilor provocări și tehnologii.  În plus, expertiza noastră este cea care ne distinge de competitori ", afirmă Dr. Thomas Schneider, director al ARRK R&D și CEO al diviziei ARRK Engineering.


A avea succes în acest domeniu înseamnă a avea angajați bine pregătiți, cu o gândire tehnică profundă și cu aptitudini sociale deosebite, deoarece atât clienții, cât şi colegii sunt răspândiți în întreaga lume. Patrick Schianchi, Director Resurse Umane și Marketing pentru Germania și România, explică filozofia companiei: "Scopul nostru este să fim un angajator de top prin retenţia și fidelizarea angajaților, manifestând deschidere, onestitate și corectitudine, fiind devotaţi angajaților noștri și dezvoltării lor, căci aceasta este cheia pentru realizarea unei afaceri de succes și durabile ". Din acest motiv compania oferă o serie de traininguri și workshopuri (de exemplu pentru software și instrumente specifice utilizate în domeniul auto, limbi străine, cursuri interculturale) prin intermediul ARRK Engineering Academy, oferind fiecărui angajat posibilitatea de a fi la curent cu ultimele tehnologii. ARRK R&D susține absolvenții universitari care au fost pregătiți teoretic în timpul studiilor să îşi dezvolte cunoștințele tehnice necesare pas cu pas pentru a fi în măsură să creeze un model de element finit, să testeze un material inovativ sau să simuleze diverse ciocniri care trebuie să se incadreze in standarde de siguranță.

(Mai multe informaţii: www.arrkeurope.com)


ARRK Engineering Division este membră a grupului international ARRK si este specializată pe diverse servicii in domeniul Product Development. În centrele noastre de competenţa  –  Aerospace, Acoustics, Car Body, CAE, Composite, Chassis, Electronics & Software, Interior & Exterior, Material, Optical Systems, Passive Safety, Powertrain, Thermal Management, şi Workshop & Test benches –  dezvoltăm in calitate de partener strategic pentru clienţii noştri diverse produse. Împreună cu celelalte companii ale Grupului ARRK dezvoltăm produse începând cu designul virtual şi până la prototipuri şi producţia de serii mici. Sediile ARRK Engineering Divison, activă in toată lumea, se află în Germania, România, Marea Britanie, Japonia şi China. Sediul central este P+Z Engineering GmbH în Germania. ARRK Engineering are la ora actuală aproximativ 1.000 de angajaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter