Actualitate

Imagini de coșmar care nu fac cinste Clujului cu marea de levigat și cu muntele de gunoi de la Pata Rât vizibil din avion - VIDEO

Noi imagini cu lacul de levigat întins pe 9 hectare și cu muntele de gunoi vizibil, la propriu, din avion, au fost făcute publice și nu fac deloc cinste orașului de cinci stele Cluj-Napoca.

Clujul a avut dintotdeauna probleme cu depozitarea gunoaielor, iar faptul că judeţul nu are finalizat un centru de deşeuri face ca această problemă să devină tot mai gravă pe zi ce trece. Dimensiunea dezastrului de la Pata Rât: un munte de gunoi care se vede, la propriu, din avion, plus un lac de levigat care se întinde pe ce puțin 9 hectare de teren . Nu e de mirare că acest “munte” mai este incendiat din când în când.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, declara că în lacul de 9 hectare nu mai există levigat și că până la sfârșitul anului rampa de gunoi de la Pata Rât va fi închisă.


“Această apă care s-a adunat a depoluat, respectiv a diluat levigatul, iar amestecat cu o asemenea cantitate de apă el a ajuns să nu mai fie de fapt levigat. Expertul a constatat că nu mai există levigat în acel lac ci 90% apă și că dacă pe fund s-a sedimentat nămol acela va trebui orientat spre stația de osmoză”, a spus Tișe.

Despre închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât, Tișe a spus (a câta oară?!) că aceasta va fi închisă până la sfârșitul anului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter