Actualitate

„Șoricelul fără frică” şi “Capra cu trei iezi”, în weekend, la Puck

Un spectacol despre curaj și unul despre cele dintâi lecții ale copilăriei se vor juca la sfârșitul acestei săptămâni pe scenaTeatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Este vorba de „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő și de „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica.

Spectacolul „Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő se va juca vineri, 13 aprilie, de la ora 9, și sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 11. Ambele reprezentații vor avea loc pe scena instituției. Acțiunea se petrece într-un pod, cel în care șoriceii se adăpostesc de frigul iernii. Cingár Elemér, eroul poveștii, este un șoricel care pornește în aventură ca să afle ce este frica.


Spectacolul se joacă înlimba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Duminică, 15 aprilie, de la orele 11 și 12.30, micii spectatori sunt așteptați la spectacolul „Capra cu treiiezi”, după vestita poveste cu același nume a lui Ion Creangă. În viziunea regizorală a Doinei Dejica acest spectacol, montat la paravan, face apel la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după ieşirea din sala de spectacol. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu si mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc o reprezentaţie clasică valoroasă, care se joacă pe scenaTeatrului Puck din anul 1999.


Scenariul și regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenariul de Epaminonda Tiotiu. Din distribuție fac parte Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, CălinMureșan, Angelica Pamfilie/Ramona Atănăsoaieși Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.


De asemenea, spectacolul „Fata Babeiși Fata Moșului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie va avea două reprezentații vineri, de la 9.30 și 11, la Grădinița „Lumea Copiilor” din Cluj-Napoca,

Etichete: teatrul puck
Ultimele Stiri
abonare newsletter