Actualitate

Paştele Catolic, sărbătorit la Cluj. Credincioşii au mers la Biserică la Slujba de Înviere şi au luat lumină de Paşti

Sute de credincioşi au participat, sâmbătă seara, la ceremonia de binecuvântare a focului în faţa Bisericii Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca şi au luat lumină de la preoţi, asistând la slujba de Înviere.

sursa foto Mediafax sursa foto Mediafax

Credincioşii romano-catolici s-au adunat, sâmbătă seara, la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca unde mai mulţi preoţi au luat lumină de la un foc aprins în faţa lăcaşului de cult, după care credincioşii au intrat cu lumânările aprinse în biserică şi au asistat la slujba de Înviere.

Administratorul parohial al Bisericii Romano-Catolică „Sf. Mihail”, Stelian Veres, a declarat că, în cadrul slujbei, s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus Hristos din morţi.


„Participăm cu toţii la Învierea Domnului nostru Isus Hristos din mormânt, El a înviat pentru noi şi ne deschide împărăţia veşnică. Sfânta Liturghie de Paşti a început cu binecuvântarea focului, care este un simbol străvechi. Focul este binecuvântat şi de la acest foc s-a aprins lumânarea pascală care îl reprezintă pe Isus Hristos cel Înviat, iar preotul a intrat în biserică cu lumânarea aprinsă care a fost dăruită credincioşilor, să încălzească şi să lumineze. S-a desfăşurat apoi Liturghia Cuvântului şi s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus Hristos din morţi”, a spus Veres.

La finalul slujbei a avut loc binecuvântarea apei, credincioşii s-au împărtăşit după care au ieşit şi au înconjurat biserica, în cadrul procesiunii de Înviere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter