Actualitate

Atac TERORIST în sudul Franţei, revendicat de Stat Islamic. UPDATE: Autorul a fost împuşcat mortal/ Luare de OSTATICI şi focuri de armă într-un supermarket. Bilanţ: trei morţi şi trei răniţi

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei, a anunţat, Ministerul francez de Interne, iar atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul postului BBC News.

sursa foto digi24.ro sursa foto digi24.ro

Prim-ministrul Franţei, Edouard Philippe, a declarat, vineri, că luarea de ostatici din oraşul francez este un act terrorist, informează Le Figaro, potrivit Mediafax.

UPDATE 15.50 Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din sudul Franţei


Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile comise vineri în sudul Franţei, soldate cu trei morţi şi trei răniţi, informează site-ul postului France 24.

Anunţul a fost făcut de către agenţia Amaq News, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un ”soldat” al organizaţiei jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva poziţiilor ocupate de către militanţii Stat Islamic.


În timpul atacului, atacatorul a pretins că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic. Acesta a fost ucis de către forţele de securitate.

Autorul luării de ostatici din oraşul francez Trebes ar fi un marocan suspecat de radicalizare islamică, iar înaintea atacului acesta ar fi strigat ”Allah Akbar”.


UPDATE 15.48 Autorul atacului din Franţa era cunoscut de autorităţi pentru delicte minore

Presupusul autor al atacului din Franţa se numea Redouane Lakdim şi avea 26 de ani, a anunţat vineri după-amiază ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, citat de cotidianul Le Monde.


Individul locuia în Carcassonne şi era cunoscut pentru infracţiuni minore de drept comun, a precizat Gérard Collomb.

Bărbatul, împuşcat mortal de forţele de ordine, este suspectat că a omorât trei persoane şi a rănit alte trei, inclusiv un poliţist, într-o serie de atacuri armate comise vineri în localităţile Carcassonne şi Trèbes, situate în sudul Franţei, în apropierea oraşului Toulouse.


UPDATE 15.48 

Autorul luării de ostatici din Franţa a omorât o persoană înainte de a ocupa supermarketul din localitatea Trebes, astfel că bilanţul ar fi de trei morţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Bruno Bartoccetti, unul dintre liderii sindicatului poliţiei SGP, a declarat că o persoană a fost găsită moartă în Carcassonne.

Oficialul citat crede că autorul crimei este islamistul care a luat ulterior ostatici într-un supermarket din localitatea Trèbes, unde au fost ucise alte două persoane.

Trei persoane sunt rănite în urma atacurilor, una fiind în stare gravă.

UPDATE 15.46 

Autorul luării de ostatici din localitatea franceză Trèbes a fost împuşcat mortal de agenţii serviciilor de intervenţie, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Forţele speciale au intervenit vineri după-amiază în supermarketul din localitatea Trèbes unde avea loc o luare de ostatici.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie, au declarat surse citate de cotidianul Le Figaro.

Presupusul autor al luării de ostatici era un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, s-a deplasat la supermarketul în care a avut loc luarea de ostatici.

UPDATE 15.16 

Cel puţin doi oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi în urma luării de ostatici din oraşul francez Trebes, a relatat presa locală citată de Le Figaro.

UPDATE 15.10

Autorul luării de ostatici din Franţa ar fi un marocan suspectat de radicalizare islamică

Autorul luării de ostatici din oraşul francez Trebes ar fi un marocan suspecat de radicalizare islamică, iar înaintea atacului acesta ar fi strigat ”Allah Akbar”, afirmă surse citate de Le Figaro.


Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Înainte de a intra în supermarket, atacatorul a strigat ”Allah Akbar”, au relatat martorii.

UPDATE 13.45 Autorul luării de ostatici din Franţa cere eliberarea teroristului Salah Abdeslam

Autorul luării de ostatici din orăşelul francez Trèbes cere eliberarea lui Salah Abdeslam, membru al celulei teroriste care a comis atentatele de la Paris, informează postul FranceInfo.

Individul, un islamist de origine marocană care susţine că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic, a comis două atacuri armate în zona Trèbes / Aude (Carcassone).

UPDATE 13.40 O persoană sau două au fost împuşcate mortal în luarea de ostatici din sudul Franţei, a anunţat un reprezentant al Jandarmeriei franceze, informează Le Figaro.

”Din păcate, avem informaţii despre o persoană sau două care ar fi decedat, însă nu putem să trimitem un doctor înauntru”, a declarat Jean-Valéry Letterman, comandant al Jandarmeriei franceze.

Potrivit Le Figaro, un angajat al supermarketului a fost omorât, iar în interiorul clădirii nu ar exista alţi ostatici.

Eric Ménassi, primarul localităţii Trebes, a declarat că atacatorul este în clădire doar cu un ofiţer al Jandarmeriei.

Prim-ministrul francez Édouard Philippe a precizat că situaţia din Trebes este ”serioasă”, adăugând că procurorii din divizia Antiteroristă din Paris investighează incidentul.

Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) şi a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”. Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operaţiune a forţelor de securitate şi i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forţelor de securitate.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter