Actualitate

A lovit-o cu mașina și apoi a fugit de la fața locului

Vineri seara o tânără a fost lovită pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu. Șoferul și-a continuat drumul fără nicio remușcare, până în primul bar.

Accidentul a avut loc, în jurul orei 20, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca, în zona ștrandului Sun și a supermarketului Cora, loc unde se întâmplă frecvent accidente de circulație în care pietonii sunt loviți pe trecere.

O tânără de 19 ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, a fost lovită de un autoturism, care și-a continuat însă deplasarea.


Martorii au sunat la 112 și au anunțat producerea accidentului dar și dispariția șoferului vinovat, iar la fața locului au ajuns imediat polițiștii și un echipaj SMURD. Înainte de a fi transportată cu ambulanța la spital, tânăra le-a povestit polițiștilor că cel care a lovit-o conducea un autoturism marca BMW de culoare neagră, însă că acesta nu a oprit și s-a făcut nevăzut.

Pe baza celor relatate de victimă și de martori, polițiștii clujeni au demarat procedurile pentru identificarea autoturismului și a șoferului acestuia.


În scurt timp, oamenii legii au depistat autoturismul în zona Pieței 1 Mai din Cluj-Napoca, iar pe șofer într-un bar din apropiere. Acesta consuma cafea în momentul în care a fost găsit de polițiști, încercând probabil să se trezească pentru că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„La proba cu etilotestul a rezultat o alcoolemie de peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, a declarat Traian Morar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.


Șoferul va primi și o amendă pentru că s-a urcat la volan deși consumase alcool, însă nu va fi cercetat penal pentru asta, deoarece nivelul alcoolemiei lui se încadrează la contravenție și nu la infracțiune.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter