Actualitate

În luna februarie, apartamentele în Cluj s-au ieftinit, în timp ce în restul țării au crescut

După ce în ultimele luni prețul apartamentelor a fost într-o continuă creștere, în luna februarie s-au văzut semne bune pentru potențialii cumpărători, fiindcă acestea au scăzut.

Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi) scoase la vânzare la nivel de țară a continuat să se majoreze. Astfel s-a ajuns la o valoare de 1.197 de euro pe metru pătrat util, cu 2,1% mai mare decât cea valabilă la finele lunii precedente, respectiv 1.172 de euro pe metru pătrat util. Patru dintre cele mai importante orașe ale țării, în frunte cu Bucureștiul, au consemnat scumpiri în perioada menționată. Spre deosebire de ianuarie, însă, când tendința de creștere a prețurilor a fost susținută (în marile orașe) doar de segmentul locuințelor noi, de data aceasta apartamentele vechi s-au apreciat în unanimitate. Cererea s-a situat la un nivel ridicat in februarie.

În evidentă opoziție cu Bucureștiul, capitala Transilvaniei este unul dintre cele două centre regionale în care așteptările vânzătorilor s-au diminuat ușor (cu 0,2%) pe parcursul lui februarie – de la 1.463 la 1.460 de euro pe metru pătrat util. Și aici, cele două segmente de piață analizate au avut evoluții contrastante: apartamentele vechi s-au apreciat cu 1% (de la 1.500 la 1.515 euro pe metru pătrat util), însă cele noi s-au ieftinit cu 1,3% (de la 1.419 la 1.401 euro pe metru pătrat util).


Doar în Iași s-a mai înregistrat o scădere ușoară la prețurile apartamentelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter