Actualitate

Operatorul aerian Turkish Airlines și-a premiat partenerii la Cluj-Napoca

Miercuri seara, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, compania aeriană Turkish Airlines a organizat o întâlnire cu principalii săi colaboratori și parteneri din Transilvania, cu scopul declarat de a-i recompensa pe cei mai eficienți dintre agenții care au vândut bilete la zborurile companiei.

Turkish Airlines, Inc. (Limba turcă Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, prescurtat: THY) este compania aeriană națională a Turciei cu baza în Istanbul. Transportatorul turc și-a asumat misiunea de a deveni operatorul care leagă pe calea aerului cele mai multe destinații din lume: peste 300 de destinații din 120 de țări din Europa, Asia, Africa și America. Baza principală a companiei este la Atatürk International Airport (IST), cu baze secundare la Aeroportul Internațional Esenboğa (ESB), și Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen (SAW). Începând cu 1 aprilie 2008, THY este membru oficial al Star Alliance.

Turkish Airlines a realizat primele zboruri spre București la începutul anilor 2000, apoi a inaugurat cursele spre Constanța, iar din 2016 compania operează două curse spre Cluj-Napoca.


Miercuri, la întâlnirea de la Cluj-Napoca, au fost prezenți Ahmet Akpinar, directorul general al Turkish Airlines România, Alper Atalay, sales managerul de la Cluj-Napoca, precum și directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo. Au fost premiați agenții din Cluj-Napoca (locul întâi revenind Eximtur), dar și agenții de turism și de ticketing din Oradea, Bistrița și altele.

„Avem o colaborare foarte bună cu agențiile de turism din Transilvania și vindem foarte bine prin intermediul unor agenții din Oradea, Bistrița sau Sibiu”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Oana Roxana Cozma, marketing officer la Turkish Airlines.


„Activitatea noastră în România din ultimii ani a explodat efectiv, trecând dincolo de așteptările inițiale ale companiei”, mai spune Oana Cozma, adăugând că turiștii români se declară, de regulă, foarte mulțumiți de serviciile companiei.

De altfel,  Turkish Airlines a câștigat numeroase premii și recunoașteri, precum „Best Airline in Europe”, „Best Business Class On-Board Catering” sau „Best Business Clas Dining Lounge”. Trebuie spus că premiul de cea mai bună companie din Europa este acordat Turkish Airlines pentru al șaselea an la rând!


Turcia construiește un super-aeroport la Istanbul

Autoritățile turcești mizează pe o creștere semnificativă a turismului în propriile sale stațiuni (ei au fost, printre altele, inițiatorii sistemului „all inclusiv”, care se bucură de mare trecere în special în rândul turiștilor români) și, în același timp, înțeleg să asigure condiții pentru turismul de tranzit, Turcia reprezentând o placă turnantă între Europa, Asia (Orientul Mijlociu) și continentul african.

Pornind de la această viziune, Turcia investește acum într-un super-aeroport, care țintește să devină cel mai mare aeroport din lume, capabil să asigure un trafic anual de 200 de milioane de călători și 5,5 milioane de tone cargo.


Construcția aeroportului a început în urmă cu trei ani și ar trebui finalizată în data de 29 octombrie 2018. „Va fi o mare provocare”, afirmă Oana Roxana Cozma, „pentru că aeroportul va fi înlocuit de pe o zi pe alta, închiderea vechiului aeroport, Aeroportul Internațional Atatürk, realizându-se simultan cu deschiderea celui nou, astfel încât să se păstreze și vechiul indicativ – IST”.

Super-aeroportul din Istanbul va costa peste 11.3 miliarde de dolari și este construit la 35 kilometri față de centrul orașului, într-o zonă spațioasă situată în apropierea orașului Arnavutköy, în nordul părții europene a Istanbulului. Compania Grimshaw (UK) în parteneriat cu Nordic Office of Architecture (Norvegia) au câștigat licitația de design a terminalelor de pasageri în fața altor companii renumite, cum ar fi Zaha Hadid Architects (UK), iar constructorul este societatea Istanbul Grand Airport (Turcia).

abonare newsletter