Actualitate

Unii şoferi nu se învaţă minte. Amenzi pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Trafic Rutier au desfășurat săptămâna trecută acțiuni privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități, în mai multe zone din oraş.

Aceste zone sunt:

Piața Gării, str. I.L.Caragiale, str. Emil Isac,  str. Năvodari, str. G. Barițiu, Calea Dorobanților, str. Decebal, str. Clinicilor, str. Cardinal I. Hossu.


Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea locurilor de parcare adaptate, rezervate și semnalizate pentu persoane cu handicap, conform Legii 448/2006, în valoare de 5600 lei. Ca măsură tehnico-administrativă au fost ridicate 20 autovehicule, conform Legii 448/2006.

Poliția Locală atenționează că, potrivit Art. 40, alin.(5), litera b din HG nr. 268/2007, actualizată, conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pentru locurile special amenajate, au obligația să-l afișeze  în partea din față a vehiculului, la loc vizibil.


Polițiștii locali vor lua măsurile legale de sancționare, pentru cei care nu respectă prevederile legale în vigoare, mai spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.  

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter