monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Ce trebuie să știți despre ventilația casei (P)

În ziua de azi, în România se construiesc case cu sisteme de izolație tot mai eficiente și cu geamuri termopane care trasformă casa într-un „borcan închis ermetic”, nu intră și nu iese niciun pic de aer sau umiditate.

 Principiul de funcționare al Sistemului de Ventilație cu Recuperare de Căldură PRANA

 Această situație duce rapid la apariția condensului pe geamuri, la igrasie și mucegai pe pereți. Din cauza concentrației mare de bioxid de carbon, apar insomnii și dureri de cap și crește riscul dezvoltării alergiilor și bolilor aparatului respirator.

Cauza apariției acestor fenomene este umiditatea și nivelul de CO2 ridicat, adică lipsa ventilației din casă.

Din păcate, de multe ori, la construcția unei case noi, ventilația este neglijată în totalitate, acest lucru se întâmplă în special din cauza necunoașterii importanței ventilației în casă și a consecinelor grave care apar în lipsa ei.

La construcția unei case noi trebuie neapărat să se țină cont de cei  trei indicatori de confort dintr-o locuință:

1. Temperatura aerului

2. Nivelul de umiditate al aerului

3. Nivelul de CO2 din aer

Temperatura aerulul este reglată de către sistemul de încălzire și de sistemul de răcire, iar umiditatea și nivelul de CO2 sunt reglate de către sistemul de ventilație a casei.

Deci intr-o casă modernă, care respectă toți indicatorii de confort, este obligatoriu să fie montat un sistem de ventilație cu randament ridicat.

O soluție eficientă este Sistemul de Ventilație cu Recuperare de Căldură PRANA, care recuperează căldura aerului evacuat și îl transferă printr-un Recuperator de Căldură din Cupru către aerul care intră în casă. 

Acest Recuperator funcționează cu 2 ventilatoare în dublu flux, cu admisia și evacuarea simultană, ceea ce asigură un randament constant de recuperare a căldurii de până la 92%, consum minim 6Wh și Clasa de Eficientă Energetică A+.

Elementul cheie este schimbătorul de căldură din Cupru care asigură o recuperare de căldură excelentă și decontaminează aerul admis, datorită proprietăților sale naturale. Cuprul este considerat încă din vremuri străvechi unul din cele mai bune și sigure materiale pentru om. De aceea este folosit la scară largă pentru transferul de aer și transportul de apă potabilă.

Recuperatorul de căldură PRANA se montează ușor, chiar și în case locuite deja, aparatul este ascuns în întregime în grosimea peretelui, afară rămân doar grilele de ventilație. Întregul montaj se poate face intr-o oră, fără praf și fără a fi nevoie ulterior de alte lucrări de reparație.