Actualitate

Structurile metalice de la intrările în Cluj, expertizate tehnic. La Timișoara poarta de intrare în oraș s-a prăbușit omorând un tânăr

Primăria cheltuie 42.000 lei pentru o expertiză tehnică a celor patru structuri metalice care tronează peste șosea la patru intrări în oraș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, acestea sunt vechi și necesită o verificare ca să nu se producă accidente. Expertiza tehnică este estimată la prețul de 42.117 lei, fără TVA. 

“Portalele se află amplasate în următoarele zone: strada Traian Vuia – la intersecția cu strada Palaghia Roșu; strada Calea Baciului – intersecție cu strada Ileana Cosânzeana; strada Calea Florești, zona magazin Praktiker; strada Calea Turzii – la intersecția cu strada Mihai Românul. Structura este alcătuită dintr-un tăblier de grinzi cu zăbrele, simplu rezemat pe o fundație de beton. Infrastructura este realizată din elevații din beton simplu și bancheta cuzineților din beton armat. Pe structura de rezistență a portalelor sunt ancorate mai multe indicatoare rutiere”, scrie în caietul de sarcini.


Firma care va câștiga trebuie să analizeze condițiile de amplasament și exploatare a construcțiilor, starea construcțiilor care se supune expertizei tehnice de calitate, documentele care au stat la baza realizării construcțiilor în fazele de proiectare, execuție și exploatare și prevederile reglementărilor tehnice care au stat la baza realizării construcției și cele în vigoare la data efectuării expertizei tehnice de calitate. 

În 2015, a fost desemnat câștigătorul pentru schimbarea intrărilor în oraș. Proiectul câștigător prevede amplasarea câte unui turn de mari dimensiuni la intrările în oraș. Acest turn va putea fi folosit ca spațiu de expoziție temporar.


În 2016, primarul declara că aceste turnuri nu pot fi amplasate din cauza unor probleme juridice legate de terenuri.

În luna septembrie 2017, un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața după ce o furtună puternică a doborât poarta enormă de pe Calea Lugojului din Timişoara care s-a prăbuşit. Structura enormă i-a strivit maşina.

abonare newsletter