Actualitate

Sună alarmele la Cluj. ISU continuă exerciţiile de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare

Reprezentanţii ISU Cluj anunţă că se va continua desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Astfel, miercuri, 7 februarie a.c., în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale.

„Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.


Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte cunoașterea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor”, spun reprezentanţii ISU Cluj.

În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Cluj şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.


Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie:

 - alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele,
- prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele,
- alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele- încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute

 

Etichete: isu sirene
Ultimele Stiri
abonare newsletter