Actualitate

Cinci incendii la Cluj, în weekendul care a trecut. Un bărbat şi-a pierdut viaţa.

În weekendul care a trecut echipele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat 113 misiuni de asigurare a asistenței medicale de urgență, intervenții și asigurarea măsurilor specifice la evenimentele publice.

Pompierii au intervenit în 18 misiuni în domeniul situațiilor de urgență, din care cinci pentru stingerea incendiilor, două misiuni pentru asistenţă persoane și unsprezece alte tipuri de intervenţii.

„Un eveniment aparte a fost legat de solicitarea pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o baracă amenajată pentru pază, de pe strada Grigore Ignat, din municipiul Cluj-Napoca. Pompierii au găsit, după localizarea incendiului, un bărbat decedat, în vârstă de 58 de ani. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la montarea și utilizarea deficitară a unei sobe de încălzire fără acumulare față de materialele combustibile din tavanul construcției”, spun reprezentanţii ISU Cluj.


De asemenea, pompierii au intervenit și în 90 de cazuri privind urgenţele medicale, dintre care trei au fost pentru descarcerare ca urmare a accidentelor rutiere și două alte situații de urgență.

O situaţie specială a fost şi stingerea unui incendiu la o casă de locuit de pe raza localității Muntele Cacovei, despre care am fost anunțați duminică în jurul orei 14.00. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, două din cadrul Gărzii Băișoara și una din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda, spun reprezentanţii ISU Cluj.  


Din păcate, casa a ars în întregime fiind construcție de lemn și situată între o zonă greu accesibilă, Din cauza drumului greu accesibil, echipajele de pompieri au fost nevoite să se deplaseze pe jos, cu echipamentele de stingere în spate, pe distanța de un kilometru, pentru a putea ajunge la locul incendiului. Cauza probabilă a fost coșul de fum izolat necorespunzător față de tavanul casei. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter