Actualitate

Percheziţii ale poliţiştilor în Cluj şi alte trei judeţe, într-un dosar cu un prejudiciu de 3,9 milioane de lei

Poliţiştii au efectuat, miercuri, nouă percheziţii pe raza judeţelor Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani la o societate cu obiect de activitate pază şi protecţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii au instituit sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

"Activităţile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind în valoare de peste 3.900.000 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2015, trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de administratori la o societate având ca obiect de activitate pază şi protecţie, ar fi înregistrat în documentele contabile achiziţii de produse specifice domeniului de activitate şi alte produse care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale. Astfel, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. În scopul creării unei aparenţe de legalitate a plăţilor pentru operaţiunile comerciale fictive de bunuri, precum şi pentru disimularea provenienţei sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, s-ar fi efectuat viramente bancare în baza unor presupuse relaţii comerciale avute cu diverse firme", se arată în comunicatul de presă.

Poliţiştii au pus în executare trei mandate de aducere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter