Actualitate

Rectorul UBB se delimitează de “ministrul pamblică”

Rcctorul UBB neagă că ar fi semnat scrisoarea pentru susţinerea „ministrului pamblică“: „Mă deranjează la culme măgăriile astea“.

Ioan Aurel Pop, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a negat că ar fi susţinut nominalizarea lui Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Numele lui Pop a apărut pe o listă în care şi-ar fi înscris semnăturile de susţinere 45 de rectori din ţară.

CITEŞTE ŞI: Rectorii din Cluj susțin numirea lui Valentin Popa ca ministru al Educației

Rectorul celei mai mari universităţi de stat din ţară, UBB, spune că nu este de acord cu numirea lui Valentin Popa. Ioan Aurel Pop susţine că nu a semnat nicio scrisoare de susţinere şi că nici nu ar fi fost informat de faptul că numele său ar apărea pe vreo listă. „Eu mai am câteva luni şi o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în aşa ceva. Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susţinătorilor săi, mi se pare ciudat”, a declarat Pop pentru „Adevărul”.


Numele lui Pop apare pe o listă alături de numele altor 44 de rectori

Un număr de 45 de rectori ar fi semnat o scrisoare prin care şi-ar fi exprimat toată susţinerea pentru nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educaţiei. Iniţial, lista ar fi cuprins doar 30 de nume, după care, duminică, alţi 15 rectori, printre care şi Aurel Pop, şi-ar fi pus semnătura. „Cu o experienţă de peste 25 de ani în educaţie, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmându-se ca un cadru didactic şi cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate. Activitatea managerială a domniei sale a debutat în anul 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universităţii 'Ştefan cel Mare' din Suceava, dar şi ca preşedinte al consorţiului 'Academica Plus', care reuneşte 11 universităţi din România”, se menţiona în această scrisoare, potrivit Agerpres.

“Ministrul pamblică”

O înregistrare video în care Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre „pamblică” şi face numeroase dezacorduri.


Imaginile au fost surprinse la mai multe festivităţi la care a participat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Printre altele, acesta vorbeşte despre „pamblică” şi despre faptul că „le sunt interzise accesul la o astfel de finanţare”, are „repercursiuni” serioase, „celălanți cetățeni”.

Comentariile ironice sau critice nu au întârziat să apară.


„De la «genunche» la «pamblică»! Faceţi cunoştinţă cu Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter