Actualitate

SFIDARE. Tânărul încătuşat anul trecut în Floreşti după un accident rutier ÎŞI BATE JOC DE LEGE. Aflat în arest la domiciliu a fost prins la VOLAN ÎN COMĂ ALCOOLICĂ

Tânărul de 22 de ani din Gilău, care în luna decembrie 2017 a fost încătuşat de poliţişti după ce a provocat un accident de circulaţie în Floreşti fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a comis-o din nou. Deşi se afla în arest la domiciliu, el a fost depistat în trafic aproape de comă alcoolică. Tânărul mai are la activ încă un accident rutier comis în vara anului trecut tot în Floreşti.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, poliţiştii din Floreşti au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat depistat în trafic, la volanul unui autoturism, care se afla sub influenţa alcoolului şi nu avea permis de conducere.

“La data de 28 ianuarie, în jurul orei 02:40, poliţiştii au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Gilău, care conducea un autovehicul pe strada Morii, din Gilău, având o concentraţie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul depistat în trafic se afla sub măsura arestului la domiciliu, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere. Acesta urmează  să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin pentru dispunerea altor măsuri preventive”, a transmis conducerea IPJ Cluj.


Magistraţii au decis luni să îl cerceteze sub control judiciar.

Este acelaşi tânăr care în 2 decembrie 2017 a comis un accident rutier în Floreşti. Şi atunci se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.


“Tânărul, în timp ce conducea autoturismul pe DN1 E60 în Florești, direcția spre Cluj-Napoca, a intrat în coliziune cu alte două autoturisme care circulau regulamentar în același sens. Mașina a ricoșat în gardul de pe partea dreaptă a drumului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest având o concentrație de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, un pasager din autoturism a fost transportat la UPU pentru îngrijiri de specialitate", spuneau la acea vreme reprezentanții IPJ Cluj.

Imediat după producerea accidentului, tânărul a fost încătuşat de poliţişti, momentul fiind filmat viralizându-se rapid pe reţelele de socializare. Sursele Monitorul de Cluj spun că cei care au avut curajul să comenteze au fost căutaţi şi amenintaţi direct de prietenii tânărului.


Mai mult, anul trecut, în vară, acesta a mai fost implicat în calitate de conducător auto, într-un eveniment rutier,fiind înregistrat un dosar penal pe numele său.

După accidentul din 2 decembrie, tânărul s-a ales cu un nou dosar penal în care s-a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile de către Judecătoria Cluj-Napoca.


Conducerea IPJ Cluj spune, într-o solicitare Monitorul de Cluj, că în cadrul Serviciului Rutier Cluj nu au fost înregistrate plângeri formulate împotriva acestuia pentru fapte de amenințare.

“Deoarece nu s-au pronunțat hotărâri judecătoresti definitive în cauze, alte informații solicitate nu vă putem furniza. În cazul în care titularul permisului de conducere va fi  condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, se va dispune anularea permisului de conducere”, transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter