monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Lemne confiscate de poliţiştii clujeni

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul combaterea delictelor silvice, au acționat zilele trecute pentru prevenirea şi combaterea activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, pe raza comunelor Iara, Băișoara, Valea Ierii, Ciucea, Poieni, Săcuieu și Mărgău.

Poliţiştii au verificat 10 mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 3,10 mc lemn de foc, în valoare de 465 lei.

La data de 24.01.2017, lucrătorii din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul combaterea delictelor silvice, au depistat pe DN 1 E60, pe raza orașului Huedin, un bărbat din comuna Ciucea, jud. Cluj,  în timp ce transporta cu autoutilitara  cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc din specia fag, fără aviz de însoțire pentru materiale lemnoase.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Huedin.

De asemenea, la data de 25.01.2018, în jurul orelor 05:20, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda, au oprit pentru control, pe DJ 107 L, în localitatea Lita, jud. Cluj, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 31 ani, din comuna Valea Ierii, jud. Cluj, care transporta cantitatea de 1,5 mc, lemn de foc, specia stejar, fără a deține aviz de însoțire a materialelor lemnoase.  

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de 246 lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Ocolului Silvic Turda.

“La data de 25.01.2018, ora 15,45 polițiștii din cadrul Secției 9 Poliției Rurală Turda, au depistat un bărbat, de 27 ani, din comuna Unirea, jud. Alba, care transporta cu autoutilitara pe raza comunei Moldovenesti,  cantitatea de 2.3 mc lemn pentru foc specia salcam,  fără a deține avizul de însoțire specific eliberat de reprezentantii Ocolului Silvic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 377,2 lei a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Abrud”,  spun reprezentanţii IPJ Cluj.