Actualitate

Controlul judiciar în cazul primarului în funcţie Cătălin Cherecheş, revocat definitiv

Controlul judiciar în cazul lui Cătălin Cherecheş, reales la scrutinul local din iunie 2016 în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, în timp ce era în închisoare, a fost revocat definitiv. Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat, vineri, că instanţa a respins ca nefondată contestaţia DNA Cluj.

”Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins ca nefondată contestaţia formulată de către DNA – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale din 19.01.2018 a Tribunalului Cluj, care a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de Cătălin Cherecheş. Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă”, au spus sursele citate, potrivit Mediafax.

Primarul Cătălin Cherecheş a declarat, vineri, că va face publice săptămâna viitoare neregulile constatate în dosarul de luare de mită în care a fost implicat.


”Decizia Curţii de Apel Cluj îmi dă satisfacţie şi înseamnă normalitate. Nu înseamnă că s-a făcut dreptate, că nu există un parcus ilegal şi umilitor la care sunt supus, nu înseamnă că nu există un malaxor al DNA în care am fost introdus, nu înseamnă că în România lucrurile, din perspectiva libertăţilor cetăţeneşti, sunt respectate, nu înseamnă că un om ca şi mine nu este considerat un fel duşman al poporului ca în anii 1950. Singura chestiune care a deranjat DNA în faţa instanţei a fost că m-am exprimat public cu privire la neregulile din dosar. Voi face publice săptămâna viitoare neregulile constatate şi nu voi sta cu mâinile în sân, astfel că voi acţiona împotriva celor care au săvârşit ilegalităţi în acest dosar, de la denunţător la anchetatorii care au măsluit dosarul şi au pus în faţa judecătorilor o chestiune falsă şi nelegală”, a spus Cherecheş.

Acesta este convins că după raportul de expertiză care a demonstrat că înregistrările audio prezentate ca probe de DNA au fost şterse şi editate şi după decizia instanţei de revocare a controlului judiciar, singura soluţie în acest caz rămâne doar achitarea sa.


”Dar o simplă decizie a instanţei de a fi achitat nu înseamnă pentru mine nimic, pentru că nimeni nu îmi dă înapoi cei 2 ani în care am fost supus unei execuţii publice. Cei din anchetă, care se joacă cu destinele unor oameni, trebuie să ştie că nu îşi pot permite orice”, a spus primarul din Baia Mare.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie 2016 pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai 2016, arestul preventiv al acestuia.


Cherecheş a fost reales, în urma alegerilor locale din iunie 2016, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş. El şi-a reluat mandatul după ce Curtea

Ultimele Stiri
abonare newsletter