Actualitate

Cameră video în maşina soţiei lui Lucan. DIICOT: Dispozitivul a fost instalat ca urmare a unui mandat de supraveghere

O cameră audio-video a fost descoperită, joi, în maşina soţiei medicului Mihai Lucan, procurorii DIICOT precizând că aceasta a fost instalată ca urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, obţinut cu "respectarea normelor de procedură penală".

Potrivit luju.ro, dispozitivul a fost descoperit, joi, în timp ce doctorul şi soţia, Maria Lucan, se deplasau cu automobilul acesteia. Astfel, o plăcuţă de plastic din plafonieră a căzut peste schimbătorul de viteze, iar de sub ea s-a desprins o cameră video minusculă, legată cu un fir electric de sursa de alimentare a plafonierei.

Ulterior, DIIICOT, care instrumentează cazul împotriva medicului Lucan, a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorilor le-a parvenit informaţia că Mihai Lucan a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism.


"Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală", arată DIICOT într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Ultimele Stiri
abonare newsletter