Actualitate

Victor Socaciu, despre medicul Mihai Lucan: Se ivise ocazia transplantului. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial

Cântăreţul Victor Socaciu reacţionează după afirmaţiile fostului ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că mai multe persoane influente ar fi beneficiat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, nominalizându-l şi pe Socaciu.

sursa foto cancan.ro sursa foto cancan.ro

„Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan şi după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului şi s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă şi probe, pentru că aşa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spaţiul public agăţându-se de nume mai cunoscute”, a declarat, pentru Mediafax, Victor Socaiu.

Reacţia fostului parlamentar – căruia i-au fost înlocuiţi ambii rinichi în 2009, la Institutul de Transplant Renal din Cluj - vine după afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, făcute printr-o postare pe Facebook.


„Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că POLITICIENI şi de OAMENI CU INFLUENŢĂ ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi; Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele", a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a explicat că există mai multe cazuri asemănătoare cu cel al medicului Lucan, sistemul de sănătate fiind împânzit de "păianjeni feudali fără scrupule", care fac afaceri din viaţa pacienţilor.


"Cazul Lucan nu este însă din păcate unul singular... sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere. (...) Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranţă, cel puţin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepţie şi mai mult decât atât", a explicat Vlad Voiculscu într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.


Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter