Actualitate

Cea mai scumpă “spălătorie”: 200.000 de euro. Pe ce se mai duc banii clujenilor

Consiliul Judeţean Cluj plăteşte aproape 200.000 de euro pe un teren privat aflat în incinta Spitalului Clinic de Recuperare. Pe respectivul teren se afla spălătoria spitalului, iar Consiliul Judeţean a fost obligat, de-a lungul timpului, la despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a terenului.

În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, consilierii au decis plata sumei de 869.300 lei (echivalentul a 189.200 euro) către proprietarii unui teren în suprafaţă de 782 mp situat în Cluj-Napoca pe strada Viilor în incinta Spitalului Clinic de Recuperare.

În 2001, printr-o sentiţă a Judecătoriei Cluj-Napoca, un clujean a devenit proprietar al respectivului teren aflat în incinta Spitalului Clinic de Recuperare Cluj pe care era edificată la acea dată construcţia “spălătorie”, aflată în domeniul public al judeţului Cluj.


Printr-un contract de vânzare-cumpărare, terenul a intrat în posesia altor şase persoane împreună cu drepturile litigioase pentru suma de 550.000 de lei. În urma litigiilor care au avut loc, judeţul Cluj a fost obligat la plata de despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a terenului.

“Având în vedere acordul de principiu al proprietarilor, exprimat în scris, cu privire la vânzarea terenului, pentru a reglementa situaţia juridică a imobilului, s-a impus achiziţionarea acestui teren astfel încât judeţul Cluj să nu mai plătească despăgubiri”, se arată în proiectul de hotărâre.


În acest sens, Consiliul Judeţean a realizat un raport de evaluare a proprietăţii imobiliare. Conform acestuia, valoarea terenului în cauză a fost estimată la 189.200 de euro.

“Proprietarii au transmis acceptul cu privire la valoarea rezultată din raport. Coproprietarii şi-au exprimat poziţia referitoare la plata lipsei de folosinţă a terenului începând cu luna martie a anului 2015 până la data încheierii tranzacţiei pentru teren”, mai arată Consiliul Judeţean Cluj, fără a menţiona, însă, la cât s-au ridicat despăgubirile pentru lipsa de folosinţă a terenului.

abonare newsletter