Actualitate

Medicul Mihai Lucan, suspect într-un dosar de delapidare, a fost adus la DIICOT Bucureşti

Medicul Mihai Lucan a ajuns, joi, la sediul DIICOT din Bucureşti, acesta fiind adus de la Cluj, după ce, în cursul zilei de miercuri s-au făcut percheziţii la domiciliul lui. Doctorul va fi audiat de procurori, iar aceştia vor decide care sunt măsurile legale care se impun.

În acelaşi dosar au fost reţinute pentru 24 de ore două persoane, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, director administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, şi Rodica Sanda Baciu, directorul economic în cadrul institutului.

DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.


În aprilie, procurorii DIICOT Cluj au mai făcut percheziţii la sediul clinicii private Lukmed din Cluj-Napoca, controlată de familia Lucan, şi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj. Surse judiciare declarau atunci că procurorii au făcut percheziţiile într-un dosar care vizează modul în care mai mulţi pacienţi ar fi fost înregistraţi la ICUTR şi trataţi apoi la clinica privată.

DIICOT solicitatase un control CNAS la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, ca urmare a unei sesizări depuse de deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie. În sesizare, deputatul USR susţinea că pacienţii cu diferite afecţiuni urologice, care se adresau cu bilet de trimitere Institutului de Urologie din Cluj, erau direcţionaţi de către profesorul Lucan către clinica privată Lukmed, clinica fiind deţinută de familia Lucan şi administrată de fiul profesorului Lucan, Ciprian Lucan, care era şi angajat al Institutului din Cluj.

abonare newsletter