Actualitate

Cu cârnațul în geamantan, pe aeroportul din Cluj

O familie din Cluj a plecat cu porcul în geamantan, la propriu. Oamenii vor să ajungă în Spania la cei doi copii care lucrează acolo.

Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor aeroportului Cluj să constate că valizele lor erau pline ochi - cu şuncă, caltaboşi şi cârnaţi. Două bagaje de aproape 70 de kilograme, peste limita admisă. Aşa că mai multe şiruri de cârnaţi au rămas în România. "Pune înapoi un pic, un cârnat. E bine acum. Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară la 76 de ani muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate îs eco", spun oamenii, citaţi de ştirileprotv.

Aceste imagini au devenit o obişnuinţă în această perioadă. La cele mai multe companii aeriene bagajele de mâna nu trebuie să depăşească greutatea de 10 kilograme. Aici puteţi pune hainele, maxim 100 de ml de lichide şi alte produse solide cum ar fi în această perioadă cârnaţii. De preferat ar fi ca preparatele tradiţionale să fie puse în băgăul de cală şi tot acolo veţi pune şi băuturile spirtoase. Atenţie la zacusca. Evitaţi să o luaţi în bagajul de mână ca să nu rămâneţi fără ea. Specialiştii în legislaţia aviatică spun că anumite companii ar putea chiar să vă interzică să veniţi cu produse alimentare la bord.


Iuliu Pop, director adjunct Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca: "Mai sensibile sunt destinaţiile spre Turcia şi Dubai unde pot fi limitate sau chiar interzise cantităţile. Dar repet la destinaţie, la plecare pot pleca."

Cei care permit mâncare la bord, le recomanda pasagerilor să se gândească mai bine, mai ales în situaţia în care bagajele s-ar putea rătăci. Riscaţi să aveţi probleme dacă aveţi preparate, în special din carne, şi peste Ocean. De pildă, în Statele Unite, Australia sau Noua Zeelandă.

abonare newsletter