Actualitate

Ministrul Transporturilor a anunţat ce autostrăzi vor fi gata în 2018. Ce planuri sunt pentru Cluj

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat joi, la Parlament, că în 2018 vor fi daţi în folosinţă 156,7 kilometri de autostradă, dintre care, o parte vor fi pe ruta Gilău-Nădășel.

sursă foto: monitorizari.ro sursă foto: monitorizari.ro

„Vor fi minim 156,7 kilometri daţi în folosinţă. Ca exemple, avem Ogra - Târgu Mureş, apoi trei sectoare din Târgu Mureş - Câmpia Turzii, Sebeş-Turda, vom finaliza şi Bucureşti-Ploieşti, Lugoj-Deva şi o parte din tronsonul de la Gilău”, a spus Felix Stroe, la audierea în Comisiile reunite de buget-finanţe pentru adoptarea bugetului Ministerului Transporturilor (MT) pe 2018, potrivit Mediafax.

Pentru programul de autostrăzi şi variante ocolitoare în regim de autostradă, MT are un buget principal de 1,6 miliarde de lei (cu 300 de milioane de lei mai mult decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei. Adăugând şi fondurile pentru şosele şi drumuri naţionale, „bugetul total al MT destinat sectorului rutier este de 2,7 miliarde de lei, cu 24% mai mult decât bugetul din 2017”, a mai spus Felix Stroe.

Etichete: autostrada
Ultimele Stiri
abonare newsletter